Göm menyn

I spänningsfältet mellan ljus och mörker

Boken "Mörkrets Geografi" utgår från en serie performativa verk av Anna Berglind vilka rör sig i spänningsfältet mellan ljus och mörker - plats, minne och glömska. Det rika bildmaterialet från glömda platser; ett gathörn, ett tunnelsystem under jord eller ett övergivet och förfallet mentalsjukhus skapar tillsammans med texterna ett prisma av reflektioner kring konst, konceptualisering och lärandeprocesser.

Anna Berglind arbetar som konstnär, med gestaltning av offentlig miljö, utställningsverksamhet samt undervisar på avdelningen för Kultur, Samhälle, Mediegestaltning vid Linköpings universitet. Ljus och mörker är centralt i hennes konstnärskap. I sin konstnärliga praktik utforskar hon hur man genom performativitet och social interaktion kan öppna upp för nya publika möten utanför de traditionella konstarenorna. 

 

Varmt välkomna till bokrelease på Mindepartementet!

Onsdag 2 november presenteras boken och under kvällen anordnas ett samtal mellan konstnären och medförfattarna Jan Boelhouwers (forskare och lärare på Uppsala universitet), Konstantin Economou och Marianne Winther Jørgensen (båda är forskare och lärare på Linköpings universitet). Samtalet börjar kl. 18:00 och vi har öppet till kl. 20:00. Välkomna! 
 
Besöksadress:
Mindepartementet Art and Photography
Slupskjulsvägen 26
111 49 Stockholm
Telefon: 08-611 69 69
 

 

Länk till eventet på facebook

Mindepartementets hemsida 


2016-10-24
Sidansvarig: henrik.perala@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-10-24