Göm menyn

ISAK interna sidor

Vår nya externa hemsida hittar du här.

Information på dessa sidor är internt riktad information till medarbetare.


Nyheter


Studenter som deltar i tävlingen uppradade på trappa.

Studenter tävlar om att bli morgondagens poddstjärnor

I KSM:s podcastkurs har studenterna omsatt sina idéer till verklighet. Nu får några av dem möjlighet att vinna ett kontrakt i en tävling som anordnas tillsammans med Bauer Media. Lyssna och rösta på din favorit!

IT-dag

IT för anställda i Norrköping

Vad är Teams? Vilka är Didacticums IKT-pedagoger? Och vad finns det för tips och trix i OneNote? Välkommen på en halvdag med och om IT-utbildningar för anställda, nu i Norrköping.

Gräva i historiska arkiv

De svenska historiska arkiven är en outsinlig källa för den som vill gräva i historien. Men det gäller att veta var man ska börja. I samarbete med Landsarkivet i Vadstena ger Linköpings universitet kursen ”Att arbeta med historiska arkiv”.

LiU utökar samarbete med Stiftelsen Övralid

Samarbetet mellan LiU och Stiftelsen Övralid går många år tillbaka i tiden. Doktorandstolen The Heidenstam Chair instiftades för 15 år sedan. Nu utlyses för första gången Övralidsstipendierna som en satsning på redan disputerade kulturforskare.

Presentation av studenterna som gör podden Filmlandsfärjan.

Nya poddar tävlar om kontrakt

Att lyckas nå ut till en publik med sin podd är något som alla studenter vid universitetets podcastkurs har som mål. En av många möjliga vägar är att vinna den tävling som kursen anordnar tillsammans med en av Sveriges största podcastplattformar, RadioPlay.

Aina Wallström

Kurs gav en glimt av släktgårdens historia

Hur kan man utnyttja de omfattande historiska arkiv vi har i Sverige och förstå hur de är organiserade? I kursen ”Att arbeta i historiska arkiv” fick Aina Wallström möjlighet att undersöka sin släktgårds historia.

bananflugor

Research Professional seminarium

Research Professional är en databas med utlysningar av forskningsmedel från över 8 000 finansiärer i hela världen. Vill du lära dig mer om hur man söker? Anmäl dig till seminarium den 21 mars!

Illustration

Fake news, fakta och forskning

Välkommen till en dag om källor, källkritik, kunskapssyn, fakta och faktoider. Ett samarbete mellan bland annat LiU och Riksarkivet som i år firar 400 år.

Gustaf Marcus

Gustaf Marcus har disputerat

Gustaf Marcus disputerade den 16/2 med sin avhandling "Paria: brottslingen och normaliseringen av människan i Strindbergs, Hanssons och Geijerstams författarskap".

Genvägar

Insidan – interna nyheter

www.liu.se/insidan

Intern kalender

Intern kalender på Insidan för anställda. Textseminarier, seminarieserier, m.m.

Externa nyheter

www.liu.se/nyheter

Extern kalender

Externa kalenderhändelser för allmänheten, öppna föreläsningar, m.m.

 

ISAK:S kanaler i sociala medier

Följ och dela!

Tema Q Facebook

KSM Facebook

CKS Facebook

ACSIS Twitter

Tema Q Twitter

Passim TwitterSidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Apr 19 08:25:13 CEST 2018