Föreläsning kring den nya EU-lagstiftningen (dataskyddsförordning, GDPR)

Provrör innehållandes blodprovMedicinska fakulteten inbjuder alla forskare vid LiU till ett informationsmöte kring den viktiga nya EU-lagstiftningen (dataskyddsförordning, GDPR) som börjar gälla under 2018.

Denna kommer att ersätta den nu gällande Personuppgiftslagen (PUL) och ha stor betydelse för bland annat forskning kring hälsofrågor samt användandet av sociala register i forskningen.

En av landets experter inom området, Docent Magnus Stenbeck, Karolinska Institutet, gästar LiU. Han kommer att hålla en översiktlig föreläsning.

Vid mötet deltar också Anna Maria Lindberg, Universitetsjurist vid LiU. Hon ger information om arbetet vid LiU med införandet av dataskyddsförordningens krav och berättar kort om projektet och uppdraget. Därefter följer tid för frågor och diskussion.

Tid:
Torsdag 8 mars, kl 13.15-15.00.

Plats:

Berzelius-salen, ingång 65, Campus US.

Kontakt:
Elin Wistrand
elin.wistrand@liu.se

Ingen föranmälan krävs, varmt välkomna!

Thu Feb 15 16:00:06 CET 2018

Senast uppdaterad: Thu Feb 15 16:02:54 CET 2018