Göm menyn

KSM - en komplett miljö

Kultur, samhälle och mediegestaltning (KSM) är en komplett miljö för undervisning, forskning och utveckling. Vi utgår från ett brett mediebegrepp med särskilt fokus på dokumentära genrer inom video-, audio- och utställningsmedierna.

KSM erbjuder ett treårigt kandidat- och ett ettårigt magisterprogram i huvudämnet Kultur och mediegestaltning samt fristående kurser inom dokumentärfilm, ljud, spekulativ fiktion, utställningsproduktion och kulturproduktion. Samtliga program och kurser är projektinriktade och präglas av ett dubbelt perspektiv där studenterna inte bara är proffs på projekt, utan också har värdefulla kunskaper inom medieproduktion, utställningsproduktion, interaktiva medier och gestaltning – både när det gäller den akademiska kompetensen och det tekniska hantverket.

Forskningen som finansieras av svenska och nordiska forskningsråd knyter an till utbildningen och fokuserar på några av våra styrkeområden som för närvarande är gestaltning, publik kultur och kulturproduktionens villkor. I nära samverkan med olika aktörer inom medier och kultur bedriver studenter och lärare/forskare aktuellt utvecklingsarbete. Samverkan är ett nyckelord inte bara för utvecklingsprojekt utan också för utbildningen och forskningen. 

Studenter skissar på koncept

 

 

 
 

 

Master- och magisterdagarna 2016

Master- och magisterdagarna 2016

Kom och lyssna till våra avgångsstudenter på magister- och masternivå i Kultur och mediegestaltning när de presenterar sina slutprojekt. 

För mer information och intresseanmälan kontakta: Mattias Åkeson, mattias.akeson@liu.se.

 

Läs om studenternas projekt i programmet.

 

Tid: 17–19 maj 2016. Se bifogat program för tider.
Plats: Kåkenhus, K2, Linköpings universitet.
(Entrén mot Skvallertorget.)

 

Välkommen!

 

 


Nya fristående kurser i höst

Våra fristående kurser vänder sig till dig som vill komplettera din kompetens inom ett eller flera områden. 

I höst har vi inte mindre än tre nya kurser:

Kurserna har vi utformat  så att de går att kombinera med andra studier eller arbete.


Tidigare studenter
Var jobbar våra studenter idag?

Vi är stolta över våra alumner och vill gärna visa vad våra tidigare studenter arbetar med idag. Klicka dig vidare och läs studenternas egna berättelser om vad som hänt efter studierna på KSM.

Vad gör de nu?Sidansvarig: ulrika.sund@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-05-09