Göm menyn

ISAK interna sidor

Vår nya externa hemsida hittar du här

Information på dessa sidor är internt riktad information.


Nyheter


Malin Thor Tureby

Malin Thor Tureby med i AcademiaNet

Malin Thor Tureby har blivit inkluderad i AcademiaNet efter hon nominerats av Vetenskapsrådet.

Illustration av standardskrivare

Byte av skrivare på hela universitetet under oktober

Under vecka 42 byts skrivarna ut på Campus Norrköping och under vecka 43 byts de på Campus Valla. Bland annat blir det namnbyte på skrivarna – läs mer på Insidan.

Per-Olof Svedin

45 lojala LiU-år

Efter 45 lojala LiU-år går Per-Olof Svedin i pension. Han började som sociologistudent 1972 och slutar som utbildningsledare på Filosofiska fakulteten 2017. Per-Olof föddes och växte upp i Eskilstuna och innan studierna i Linköping hann han arbeta på Alfa-Laval och politiskt, bl a tillsammans med Göran Persson.

Anette Ärlebäck och Björn Ivarsson Lillieblad

Medverkan från ISAK på Bokmässan

Björn Ivarsson Lillieblad och Anette Ärlebäck rapporterade från mässan på Instagram. Åhörnana kunde bland annat lyssna på Mattias Åkeson, Gissur Erlingsson och Matilda Torstensson Wulf.

Regnbågsveckan

Regnbågsveckan med LiU

Linköpings regnbågsvecka infaller den 25/9 - 1/10 2017. LiU arrangerar föreläsningar och workshops fredag den 29/9 och går med i Regnbågsparaden lördag den 30/9. Välkommen!

Folkmyller på Bokmässan 2016

17 forskare från LiU på Bokmässan i Göteborg

För tionde året i rad finns Linköpings universitet (LiU) genom Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap på Göteborgs bokmässa 28 september - 1 oktober. Intresset för LiU:s forskare som föreläsare är stort.

Kosta visar runt i Vallstaden.

Tema Q-seminariet inleddes i Vallastaden

Höstens första seminarium på Tema Q ägde rum i det pågående Vallstaden bo- och samhällsexpo i Linköping, för att dels ta del av LiU:s utställningar på området men också för att sätta bomässor i en historisk kontext kontra nutid.

Glada barn i historiska kläder hoppar

Olika sorters historia - Strimmaföreläsningar för alla

Några av Linköpings universitets historiker medverkar med sin forskning i årets Strimmaföreläsningar. Föreläsningarna arrangeras av Filosofiska fakulteten för att dela med sig av den kunskap och forskning som finns till allmänheten. Presentatör och samtalsledare är Hans Nilsson, professor vid ISAK (Institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur).

Stolar med hjul till active learning classroom.

LiU testar ALC i Vallastaden

Starten på arbetet med att forma LiU:s framtid pedagogik och undervisningsmiljöer går i Vallastaden. Här får LiU:s medarbetare möjligheten att testa att undervisa i ett så kallat Active Learning Classroom, ALC. Några exempel på utbildningar som kommer att vara här är KSM, Konstvetenskap, Biblioteket och Didacticum.

Mattias Åkeson

Boendes konst porträtterar stadsdel

På Österängens konsthall i Jönköping öppnar inom kort utställningen ”Monument (Österängen)”. Tillsammans med boende i området har workshops hållits och de boende har producerat konstverk och berättelser om området Österängen. Mattias Åkesson, KSM, har varit inblandad i projektet bidrar med en film om området.

Josefina Syssner

Bejaka olikheter mellan stad och land

Den vidgade klyftan mellan stad och landsbygd kan bli en viktig valfråga nästa höst. Men att skylla den svenska urbaniseringen på illvilliga politiker i Stockholm leder bara till populism, sade Josefina Syssner i en debatt under Almedalsveckan.

Svart tangentbord

Organisera och säkerhetskopiera dina filer i sommar

Om oturen är framme och din dator kraschar – har du då dina filer säkerhetskopierade så att du kan arbeta vidare? Ta dig tid under sommaren och se över hur du sparar och förvarar dina filer.

Person som skriver på bärbar dator

IT-utbildningar i höst

Personlig hjälp, drop in, utbildningsdagar eller beställningskurser. Nu finns höstens IT-utbildningar på LiU-IT:s hemsida.

Person som håller i mobiltelefon.

Förutsättningar för privat användning av tjänstetelefon har ändrats

På grund av ändrade regler från Skatteverket har LiU:s telefonpolicy justerats, bland annat kring privat användning av universitetets mobiltelefoner. Läs mer om vad det innebär för dig som medarbetare.

Sabrina Thelander

”Uppdragsutbildning är något LiU vill bli bra på”

Sabrina Thelander, biträdande föreståndare på CKS, har under våren tillsammans med en styrgrupp tagit fram ett förslag på strategi för ökad volym av uppdragsutbildning vid Linköpings universitet. Förslaget presenteras för rektor i början av juni.

En egen guide i hörlurarna

Norrköpings konstmuseum har tagit fram audioguiden "Kolla kvinnorna" som lyfter fram nio konstverk av kvinnliga konstnärer som finns på museet. KSM-läraren Lars Jonsson har deltagit i framtagandet av guiden.

Adapterring

Två goda nyheter från IT-avdelningen

Roamingavgifter för mobiltelefoni försvinner inom EU och EES den 15 juni och adaptrar finns nu tillgängliga i alla LOKE-hörsalar på campus.

Visionen

Rektor och robotar invigde Visionen

Under en tid har det byggts upp en bur på innergården i B-huset. Den är en del av den nya forsknings- och grundutbildningsarenan Visionen vid ISY, som nu har invigts av rektor Helen Dannetun tillsammans med robotarna Peppers och Naos. Här får drönare flyga fritt både inom- och utomhus.

Kortläsare

Kortläsarna uppgraderas

Kortläsarsystemet ska uppgraderas under vissa dagar i juni och juli. Det innebär att låsta dörrar med kortläsare inte kommer att kunna öppnas under uppgraderingen.

Utställningsförberedelser på KSM

Febril aktivitet bland KSM:s studenter

I slutet av terminen händer det mycket hos KSM. För en del av studenterna har arbetet resulterat i utställningar och evenemang.

 

 

Genvägar

Insidan – alla interna nyheter

www.liu.se/insidan

Externa nyheter

www.liu.se/nyheter

 

ISAK:S kanaler i sociala medier

Tema Q Facebook

KSM Facebook

CKS Facebook

ACSIS Twitter

Tema Q Twitter

 Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Oct 17 14:10:26 CEST 2017