Göm menyn

ISAK interna sidor

Vår nya externa hemsida hittar du här 

Information på dessa sidor är internt riktad information.


Nyheter


Josefina Syssner

Bejaka olikheter mellan stad och land

Den vidgade klyftan mellan stad och landsbygd kan bli en viktig valfråga nästa höst. Men att skylla den svenska urbaniseringen på illvilliga politiker i Stockholm leder bara till populism, sade Josefina Syssner i en debatt under Almedalsveckan.

Svart tangentbord

Organisera och säkerhetskopiera dina filer i sommar

Om oturen är framme och din dator kraschar – har du då dina filer säkerhetskopierade så att du kan arbeta vidare? Ta dig tid under sommaren och se över hur du sparar och förvarar dina filer.

Två tjejer som ligger på ett trädäck i solskenet

Sommartider hej!

Sommaren är här, olika verksamheter drar ner på öppettider eller stänger helt. Här finns information om tider och tillgänglighet för olika funktioner.

Person som skriver på bärbar dator

IT-utbildningar i höst

Personlig hjälp, drop in, utbildningsdagar eller beställningskurser. Nu finns höstens IT-utbildningar på LiU-IT:s hemsida.

Person som håller i mobiltelefon.

Förutsättningar för privat användning av tjänstetelefon har ändrats

På grund av ändrade regler från Skatteverket har LiU:s telefonpolicy justerats, bland annat kring privat användning av universitetets mobiltelefoner. Läs mer om vad det innebär för dig som medarbetare.

Sabrina Thelander

”Uppdragsutbildning är något LiU vill bli bra på”

Sabrina Thelander, biträdande föreståndare på CKS, har under våren tillsammans med en styrgrupp tagit fram ett förslag på strategi för ökad volym av uppdragsutbildning vid Linköpings universitet. Förslaget presenteras för rektor i början av juni.

En egen guide i hörlurarna

Norrköpings konstmuseum har tagit fram audioguiden "Kolla kvinnorna" som lyfter fram nio konstverk av kvinnliga konstnärer som finns på museet. KSM-läraren Lars Jonsson har deltagit i framtagandet av guiden.

Adapterring

Två goda nyheter från IT-avdelningen

Roamingavgifter för mobiltelefoni försvinner inom EU och EES den 15 juni och adaptrar finns nu tillgängliga i alla LOKE-hörsalar på campus.

Visionen

Rektor och robotar invigde Visionen

Under en tid har det byggts upp en bur på innergården i B-huset. Den är en del av den nya forsknings- och grundutbildningsarenan Visionen vid ISY, som nu har invigts av rektor Helen Dannetun tillsammans med robotarna Peppers och Naos. Här får drönare flyga fritt både inom- och utomhus.

Kortläsare

Kortläsarna uppgraderas

Kortläsarsystemet ska uppgraderas under vissa dagar i juni och juli. Det innebär att låsta dörrar med kortläsare inte kommer att kunna öppnas under uppgraderingen.

Utställningsförberedelser på KSM

Febril aktivitet bland KSM:s studenter

I slutet av terminen händer det mycket hos KSM. För en del av studenterna har arbetet resulterat i utställningar och evenemang.

Martin Klinthäll

Martin Klinthäll ny CKS-föreståndare

Från och med 1 juli 2017 är Martin Klinthäll föreståndare och avdelningschef för Centrum för kommunstrategiska studier.

Josefina Syssner

”Jag är stolt över vad vi åstadkommit”

– Om man är intresserad av samhällsutveckling, kunskap och att forskningen ska nå vidare ut i samhället, då är CKS det roligaste stället man kan jobba på! säger Josefina Syssner, som nu väljer att sluta som föreståndare för CKS och helhjärtat gå in i forskningen igen.

Brita Hermelin och Grete Rusten

En internationell miljö på CKS

– Även om vi jobbar mycket tillsammans online, är det viktigt att träffas offline och diskutera på djupet. Och så är det 'hyggeligt', förstås! säger Grete Rusten.

Människor som går

Från resultat till nytta – sök finansiering

Universiteten har ett ansvar att sprida de forskningsresultat som skapas. Men resurserna räcker inte alltid. Nu startar LiU programmet VFN som erbjuder finansiering för spridning av forskningsresultat.

Hattmakaren håller upp färdig doktorshatt.

Förberedelser inför årets promovering pågår

Lördag den 20 maj 2017 promoveras 102 nya doktorer tillsammans med fyra hedersdoktorer – varav en är Nobelpristagare – vid årets promotionshögtid i Linköping. Samtidigt installeras åtta nya professorer.

Illustration över datorvirus

Ransomware-attack pågår – LiU ännu inte drabbat

I slutet av förra veckan uppmärksammades att en stor internationell krypteringsvirus-/ransomware-kampanj pågår och att många är drabbade världen över. Läs mer om vad detta innebär och vad du som anställd ska tänka på.

Lärarutbyte från Sheffield Hallam University

Under vecka 17 var professor emerita Barbara Bush, Sheffield Hallam University (SHU, England), på besök som en del av det Erasmusavtal för utbyte mellan lärare och studenter i historieämnet vid Linköpings universitet.

Malin Thor Tureby

Malin Thor Tureby synliggör de judiska kvinnornas historia

Malin Thor Tureby brinner och arbetar för att synliggöra judiska kvinnors erfarenheter och deras historia. Hon driver tre forskningsprojekt, varav två är finansierade av Vetenskapsrådet.

Hans Nilsson

Hans Nilsson nu professor

Hans Nilsson, prefekt på ISAK, har blivit befordrad till professor.

 

 

Genvägar

Insidan – alla interna nyheter

www.liu.se/insidan

Externa nyheter

www.liu.se/nyheter

 

ISAK:S kanaler i sociala medier

Tema Q Facebook

KSM Facebook

CKS Facebook

ACSIS Twitter

Tema Q Twitter

 Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Aug 14 08:32:17 CEST 2017